Home » theater advocaat

Nu in het Theater: De advocaat


Karien Noordhoff en Porgy Franssen in De advocaat.

Iedereen wil Bram Moszkowicz zijn. Behalve Bram Moszkowicz zelf.

Ilja Leonard Pfeijffer schreef het verhaal van een strafrechtadvocaat uit Maastricht die de beste van Nederland moet worden. Omdat zijn vader de beste was. Een vader die hij niet mag teleurstellen. Michel Sluysmans maakte er een Shakespeareaans koningsdrama van, over de opkomst en zelfverkozen ondergang van een topadvocaat.

Ilja Leonard Pfeijffer schrijft De advocaat, het verhaal van een strafrechtadvocaat uit Maastricht die de beste van Nederland moet worden. Omdat zijn vader de beste was. Een vader die hij niet mag teleurstellen. Hij beheerst de kracht van het woord als geen ander. Als een volleerd acteur kan hij recht praten wat krom lijkt. Moszkowicz is welbespraakt, charismatisch, geestig, draagt dure pakken en omringt zich met de mooiste vrouwen.

Een verhaal van verborgen verdriet en daaruit voortvloeiend de permanente ondraaglijke druk om te slagen. Moszkowicz wil geen rol spelen in dit verhaal en stapt eruit. 

Op het hoogtepunt van zijn succes brengt hij zichzelf willens en wetens ten val. Alleen door de grootste teleurstelling in zijn vaders leven te worden, kan er voor de ideale zoon ruimte komen voor zijn eigen, nog te schrijven verhaal.

spel: Porgy Franssen, Karien Noordhoff, Hans Trentelman, Hans van Leipsig, Dries Vanhegen, Viktor Griffioen
tekst: Ilja Leonard Pfeijffer
muziek: Vincent van Warmerdam
regie: Michel Sluysmans