Home » Spraakmaker

Spraakmakers


Kus

Tolerantie is niet alleen een waardevol menselijk goed maar is helaas ook een nogal ruim begrip.
Tolerantie vraagt ons om vooroordelen te parkeren of los te laten en je in te leven in iemand anders.
Dat dit niet altijd even makkelijk is moge duidelijk zijn en in sommige gevallen kan intolerantie je duur komen te staan.
Dat heeft de eigenaar van een Zweeds restaurant aan den lijve ondervonden.
De restauranteigenaar kreeg het voor elkaar om een verliefd lesbisch stel uit zijn zaak te zetten omdat ze elkaar kusten.
De rechtbank vond dat voldoende grond om de man te veroordelen voor seksuele discriminatie en legde hem een boete op van 7000 euro.

 


Eindelijk rust...

Een boete niet betalen kan je op meerdere manieren duur komen te staan. Dat wordt geïllustreerd door een bijzonder voorval in Engeland waarbij een moeder van drie kinderen haar parkeerboete niet had betaald.
In aanvang bedroeg de boete slechts 50 pond maar in de loop der tijd liep dit bedrag op tot wel 2500 pond. 

Het gevolg was dat ze door de politie werd opgehaald en zij de wetsdienaren hogelijk verbaasde door vrolijk lachend mee te gaan. Toen haar werd gevraagd naar de reden van haar goede humeur verklaarde zij dat ze schoon genoeg had van haar luie echtgenoot, haar lastige kinderen en de dagelijkse huishoudelijke sleur.
Een verblijf in de gevangenis zag zij als een welkome mogelijkheid om even in alle rust te genieten van rust en ontspanning. Die rust is haar wellicht niet zo lang gegund omdat haar echtgenoot alles op alles zet om de boete zo spoedig mogelijk te betalen.


Tandenknarsende boete

Een afspraak bij de tandarts is voor velen toch al geen pretje maar als je dan ook nog een tandarts zonder enig invoelingsvermogen treft, ben je nog verder van huis. Een Duitse arts kreeg het voor elkaar om zijn patiënt op één en dezelfde dag 14 wortelkanaalbehandelingen te laten ondergaan en voorzag het slachtoffer bovendien- tussen de behandelingen door- van ruime hoeveelheden alcohol. Volgens eigen zeggen "om de pijn te verzachten". Het kwam hem duur te staan want de rechtbank in München stelde het slachtoffer in het gelijk en legde de tandarts een boete van 6000 euro op. Niet bekend is, of de tandarts zijn beroep nog mocht blijven uitoefenen.


Meld Misdaad Anoniem:
Wat zou je doen bij een overval?